Andullatietherapie

Andullatietherapie

Andullatie is een biofysische therapie. Het is een efficiente methode die het pijnstillend en een zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleert en de bloed-/ en lymfestroom activeert. Door pulserende trillingen krijgen de cellen (onze energiecentrales) een energieBOOST. De infrarode dieptewarmte zorgt ervoor dat de trillingen dieper in weefsel kan doordringen.

Andullatietherapie heeft 20 programma’s die ingezet worden bij chronische pijnverlichting, ontspannig, herstel en betere prestaties. Het is een eenvoudige, krachtige therapeutische formule en is medisch gecertificeerd en onderbouwd. Het is aanvulling aan de reguliere zorg( het is geen vervanging).

De therapie is geschikt voor gezondheidsklachten als: Fibromyalgie, Reuma-/ Artrose, Migraine en hoofdpijn, Nek-, schouderklachten, Rug klachten (Hernia, ischias), Spierkrampen, doorbloedingstoornissen, slaapstoornissen

De algemene ervaring is dat andullatietherapie een positieve uitwerking heeft. Door een verbetering van de doorbloeding wordt het gevoel van welbevinden versterkt. Op deze wijze wordt de levenskwaliteit verhoogd en zo normaal mogelijk dagelijks leven te leiden.

Een andullatiesessie gebeurt in een liggende positie op een speciaal matras.

Duur 15 – 30 minuten.

U kunt kiezen voor losse sessies, strippenkaart 5x of een strippenkaart 10x. U kunt het andullatiematras ook huren, als uit gezondheidsredenen dagelijks profijt wilt hebben.Vraag naar de mogelijkheden….

Lees verder op deze pagina over Andullatietherapie.

5 Basis principes:

Basisprincipe 1: Energieproductie in de cel

De cellen in ons lichaam zijn onze energieleveranciers. Om te kunnen functioneren hebben ze energie nodig. Wanneer de cellen onvoldoende energie krijgen sterven ze af. Het goed functioneren is dus erg belangrijk en weerspiegelt zich in de gesteldheid van de organen en onze gehele gezondheid.

Effect op de cellen

Onze cellen bestaan voor het grootste gedeelte uit water en worden regelmatig vernieuwd. Er wordt dan een gelijkwaardige kopie van de voorganger gecreeerd met alles wat de cel nodig heeft om te leven. Dit is een kwetsbaar proces, welke erg vatbaar is voor verstoringen. Denkende bijv. aan stress, invloeden van buitenaf, ongezonde voeding. Deze factoren zorgen ervoor dat de cellen het zwaar te verduren krijgen. Het vermogen tot energieproductie en herstel neemt af en verliezen hun vitaliteit. Dit is een directe weerspiegeling van onze levensstijl en is voelbaar als algemeen verlies van levensenergie.

Basisprincipe 2: Overlapping van pijnsignalen

Andullatietherapie creeert postitieve signalen in ons lichaam, waardoor negatieve pijnsignalen verdrongen worden. De hersenen ontvangen daardoor doorlopend positieve signalen die uiteindelijk tot pijnverlichting leiden. Daarbij komt er door andullatie “Endorfine” vrij. Dit is een lichaamseigen pijnstiller en zorgt ervoor dat negatieve pijnsignalen naar de achtergrond verdrongen worden.

Basisprincipe 3: Betere bloedcirculatie

Ons bloed voorziet het lichaam van voedingsstoffen. Een gebrekkige bloedcirculatie zorgt ervoor dat dit proces wordt verstoord, waardoor we ziek-/ moe worden. De zieke bloedlichaampjes kleven aan elkaar vast, drogen uit en worden rimpelig. hierdoor verliezen ze hun vitaliteit en kunnen zo minder voedingsstoffen transporteren.

Andullatie zorgt ervoor dat de bloedlichaampjes los van elkaar komen en zet het bloed in beweging, waardoor de nodige voedingsstoffen weer in grotere hoeveelheden vervoerd kunnen worden en we voelen ons vitaler en gezonder.

Basisprincipe 4: Activeren van ontspanningsmechanismen

Fysieke ontspanning

Door voordurend actief te zijn onstaat er spierspanning. Hierdoor krijgen de spieren onvoldoende voedingsstoffen. Het gevolg; Dat er pijnklachten kunnen ontstaan.

D.m.v. infraroodwarmte laat andullatietherapie de bloedvaten uitzetten, terwijl de mechanische trillingen ervoor zorgen dat de spieren beter worden doorbloed. de voedingsstoffen worden weer opgenomen en de spanningen lossen op.

Mentale ontspanning

Stress heeft een negatieve uitwerking op ons zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit twee delen namelijk een kalmerend en een stimulerend deel. In een stressvolle situatie is het kalmerende deel overactief. Door de mechanische trillingen zorgt andullatietherapie ervoor dat het evenwicht hersteld wordt. Door de infraroodwarmte kunnen de trillingen dieper in het weefsel binnendringen. Hierdoor neemt de stress af.

Basisprincipe 5: Stimuleren van de lymfestroom

Lymfe is een kleurloze lichaamsstof die door een apart vatenstelsel stroomt. Het lymfevatenstelsel. Lymfe heeft een ontgiftingsfunctie en speelt een belangrijke rol bij de afvoer van lichaamsvochten. Het gaat hier vooral om eiwitten en vetten, die door hun volume niet tot de bloedvaten komen. Naast de bloedsomloop is het lymfestelsel het belangrijkste transportsysteem in het menselijk lichaam. Het is speciaal ingericht in het menselijk lichaam voor het transport van afval -/ en voedingsstoffen. Daarnaast voert het ziekteverwekkers als bacterien af. Andullatietherapie brengt de lymfestroom op gang en maakt een betere stofwisseling mogelijk en zorgt voor een stabieler immuunsysteem.

Stuur een bericht

Bellen

Mobiel:
(06) 14 48 36 97

E-mail

shirley@justbefree.nl

Adres

Zonnedauw 14
5409 RD Odiliapeel

KvK: 76952606
Bank: NL71RBRB0828917299

Openingstijden

Behandelingen uitsluitend op afspraak.